Klicka sedan på mandelpotatismoset, crème fraîche, löjrom och garnera med rödlök och gräslök. Mosa potatisarna fint med en gaffel och tillsätt lite smör
4 skinn- och benfria rödingfiléer. 4 msk Kalix löjrom. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 skinn- och benfria rödingfiléer 4 msk Kalix löjrom 1 msk olivolja 1 tsk salt och peppar 500 g rotselleri 200 g gulbetor 300 g morötter 1 liten purjolök ½ huvud blomkål 200 g blad från spetskål rivet skal och saft av ½ citron 1 schalottenlök finhackad 1 dl hackad färsk dill 1 tsk salt och peppar 1 kg blåmusslor 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor finhackade 5 kvistar färsk timjan 50 g Arla® Svenskt Smör 1 dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk salt och peppar
Toppa med gräslök och löjrom. Servera fisken med såsen och pressad potatis. 600 g rödingfiléer. 50 g löjrom. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödingfiléer 1 tsk salt 2 msk vetemjöl Arla® Svenskt Smör 4 dl Kelda® mellangrädde 1 tärning fiskbuljong ½ tsk krossade enbär ½ dl hackad färsk gräslök 50 g löjrom
Lägg upp potatissalladen och garnera med dill och löjrom. Strö ett tunnt lager av salt, socker och peppar över rödingen och låt den ligga och dra några minuter
Jag serverade med kokt potatis och en kall löjromssås (bara majo, gräddfil, löjrom, dill, salt och peppar) men om man vill göra det lite finare så kan man alltid göra en god potatispuré till och och strunta i såsen (eller kanske kroketter eller liknande) och kanske ha lite frästa grönsaker till, var lite kreativ människa
Gör så här Rödingen. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Putsa och salta rödingfiléerna. Tillsätt smöret försiktigt i omgångar och mixa samtidigt med stavmixer
Servera med såsen, en extra klick löjrom, citronskiva och en dillkvist. Inget ont om lax – det är en mumsig fisk det med – men den här gången kände Najni för att testa en fisk hon faktiskt aldrig smakat förr, nämligen röding