Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten (gott med lite motstånd tycker jag). Ni som följer bloggen har kanske läst mitt tidigare inlägg om mina vedermödor i matbutiken i min jakt på belugalinser och edamamebönor
När kvällen kom så blev det en go sallad med fetaost, rödbetor och en bönburgare på rågkuse. Sista tiden har det vart mycket bönor och dom är dyra i längden att köpa färdiga, så jag tänkte prova att köpa torra och blötlägga sen koka egna
På bilden ovan ser du de mjölksyrade rödbetor som Ylva Forsberg på Huså Bröd bidrog med recept på till min senaste bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Jag använde mig av morot och palsternacka, men rödbetor ger säkerligen en härlig färg. Ett bröd med rotfrukter och bönor som byter ut en del av mjölet ligger ju verkligen i tiden
Hittade lokalt odlade rödbetor till fint pris på ICA för några dagar sen och det var ju för bra för att motstå Resultatet blev gudomligt goda biffar, scrolla ner för recept
en näve sallad - här tog vi bladen från rödbetorna. Blanda allt med den kokta quinoan och bönorna. 1 pkt blandade kokta bönor. 1 pkt blandade kokta bönor
Eller som förra veckan för snart fem åtta månader sedan, då det blev lite av en restrensning i kylskåpet, så fick några skedar vita bönor, en bit blomkål och ett par kokta rödbetor tillsammans uppdraget att agera middagsmat