Rårörda bär recept

ViktVäktarnas Pannkakor med rårörda bär

ViktVäktarnas Pannkakor med rårörda bär

Låt bären tina och rör ihop dem. Servera pannkakorna tillsammans med bär och vaniljkvarg. 1 förp hallon och blåbär, frysta. 3 ägg 5 dl mjölk 0,5% 3 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 4 tsk margarin, flytande 1 förp hallon och blåbär, frysta 4 msk vaniljkvarg 0,2%
Rårörd svartvinbärssaft

Rårörd svartvinbärssaft

Rensa och skölj bären. Häll bärmassan genom en ren silduk och låt självrinna tills massan är torr. 2 ½ l svarta vinbär
Rårörd saft

Rårörd saft

Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bären med. 3 l bär (mogna)
Ingeborgs rårörda hallonsaft

Ingeborgs rårörda hallonsaft

Krossa bären i en stor hink eller annat lämpligt kärl. Går även att krossa bären mot kanten med en slev
Rårörda lingon (Per Morberg)

Rårörda lingon (Per Morberg)

Rör om tills bären är mosiga och sockret lösts upp. Rårörda lingon passar utmärkt till köttfärsrätter som köttbullar, pannbiff och Köttfärslimpa
Rårörd smultronsylt

Rårörd smultronsylt

Rensa och skölj bären. Tillsätt bären och rör tills sockret löst sig. Mosa sönder dem med en slev i en bunke
Rårörda lingon som i Finland

Rårörda lingon som i Finland

Där finns en pålitlig ekologisk trädgårdsmästare och duktiga kvinnor som plockar bär i skogen och säljer dem själva
Åkerbärssylt, rårörd

Åkerbärssylt, rårörd

Rensa bären och ha dem i en skål. Är bären kalla, t ex har stått i kylen så låt bär och socker stå framme en timme innan du börjar mosa det
Rårörd lingonsylt

Rårörd lingonsylt

Rensa och skölj bären. Lägg bären i en stor skål. Låt dem rinna av. Tillsätt sockret, lite i taget under omrörning
Rårörd hallonsaft

Rårörd hallonsaft

Skölj bären, mosa dem och tillsätt citronsyran och sockret. Låt stå övertäckt i kyl ett dygn. Rör om då och då
Rårörd jordgubbssaft

Rårörd jordgubbssaft

Slå vattnet över bären och låt stå i ett dygn. Smält vinsyran i vattnet. Låt rinna av i en saftsil. Lägg i sockret och ställ svalt i två dygn
Rårörd blåbärssylt med fryspulver

Rårörd blåbärssylt med fryspulver

Koden till rårörd sylt är bär, socker och fryspulver. Lägg bären i en bunke och mixa dem väldigt lätt, så att de går sönder lite
Rårörd chiakompott

Rårörd chiakompott

Mosa bär och chiafrön med apelsin. TipsVälj gärna svenska bär. 1. Smaksätt efter din egen smak och ställ i kylen över natten
Rårörd lingonsylt med stjärnanis

Rårörd lingonsylt med stjärnanis

Blanda lingon, socker och stjärnanis i en bunke och rör om med träslev i skålen, tills sockret löst sig och bären saftar sig