1 tsk malen ingefära. 2 msk fint rågmjöl (bovetemjöl går även bra för glutenfritt). 1 tsk malen ingefära. 2 msk fint rågmjöl (bovetemjöl går även bra för glutenfritt)
Smaksatt med mycket fänkål, kummin och en gnutta mald ingefära och med sötma från mörk sirap. 2 ½ dl rågmjöl. 300 g rågmjöl. 1 tsk mald ingefära. 2 ½ dl rågmjöl. 300 g rågmjöl. 1 tsk mald ingefära
Proteinet kommer från sesamfröna, auberginen och rågmjölet bl. 1 tsk riven ingefära. 125 g grovt rågmjöl. Tillsätt tomat, gurkmeja, chili, salt och ingefära och fortsätt att steka under omrörning i ca 10 minuter till. 1 tsk riven ingefära. 125 g grovt rågmjöl
Byter dock ut en del av rågsikten mot grovt rågmjöl vilket ger ett lite grövre bröd som jag gillar. 5 msk malen ingefära. 3 1/2 dl grovt rågmjöl. 5 msk malen ingefära. 3 1/2 dl grovt rågmjöl
Koka upp vattnet till skållningen och häll det över rågmjölet en bunke och blanda ordentligt. 500 g vatten250 g fint rågmjöl1250 g vetemjöl10 g mald nejlika (5 tsk)10 g mald ingefära (5 tsk)10 g mald pomerans (5 tsk), nästa gång ska jag ta mindre200 g vatten75 g honung200 g flytande vört75 g mörk sirap100 g jäst25 g havssalt(100 g blötlagda och väl avrunna russin)ägg och smör till penslingGör så här
Tidig eftermiddag och kväll100 g rumstempererad julmust25 g jäst250 g kallt vatten25 g honung (jag tog mörk sirap)100 g mörkt muskovadosocker100 g flytande vört (jag reducerade 500 ml svagdricka till 100 ml)fördegen från morgonen650 g vetemjöl100 g rågmjöl20 g salt2 tsk malen pomerans2 tsk malen ingefära1 tsk malen kryddnejlika150 g (2 dl) russin (kan uteslutas förstås)smält smörBlanda ut jästen i julmusten och häll sedan ner allt utom saltet och kryddorna. 100 g rågmjöl. 2 tsk malen ingefära
Arbeta in rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Lika självklart som att pepparkakskryddor är en sammansättning av ingefära, kanel, nejlika och kardemumma