Rågmjöl ingefära recept

Rågbröd med fänkål, kummin och ingefära

Rågbröd med fänkål, kummin och ingefära

Smaksatt med mycket fänkål, kummin och en gnutta mald ingefära och med sötma från mörk sirap. 2 ½ dl rågmjöl. 300 g rågmjöl. 1 tsk mald ingefära. 2 ½ dl rågmjöl. 300 g rågmjöl. 1 tsk mald ingefära
Muffins med apelsin och ingefära

Muffins med apelsin och ingefära

75 g smör2 msk honung1 dl mjölk1 ägg1 tsk bakpulver2 msk marmelad med smak av apelsin och ingefära1 dl rågmjöl1,25 dl vetemjölSätt ugnen på 175 grader
Bovetebullar m. päron & ingefära

Bovetebullar m. päron & ingefära

 Det finns två smaksättningar på bullarna, ett med kanel och äpple och så den här med ingefära och päron, och båda varianterna är goda
Pepparkaksbröd

Pepparkaksbröd

6 dl socker 3 dl sirap1,5 dl lingonsylt2 msk kanel2 msk ingefära2 msk nejlika3 tsk bikarbonat6 dl filmjölk6 dl mjölk1. 5 l fint rågmjöl7. 2 msk ingefära. 5 l fint rågmjöl
Råglimpor

Råglimpor

Blanda i rågmjölet. Lös jästen i vattnet och tillsätt sirap, pomerans, ingefära och salt. 1 tsk mald ingefära. 3 dl rågmjöl. 1 tsk mald ingefära. 3 dl rågmjöl
Auberginecurry (vegan) med snabba rågchapati

Auberginecurry (vegan) med snabba rågchapati

Proteinet kommer från sesamfröna, auberginen och rågmjölet bl. 1 tsk riven ingefära. 125 g grovt rågmjöl. Tillsätt tomat, gurkmeja, chili, salt och ingefära och fortsätt att steka under omrörning i ca 10 minuter till. 1 tsk riven ingefära. 125 g grovt rågmjöl
Godaste vörtbrödet

Godaste vörtbrödet

1/2 msk mald ingefära. 500 g rågmjöl. Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat
baka julens vörtbröd

baka julens vörtbröd

Byter dock ut en del av rågsikten mot grovt rågmjöl vilket ger ett lite grövre bröd som jag gillar. 5 msk malen ingefära. 3 1/2 dl grovt rågmjöl. 5 msk malen ingefära. 3 1/2 dl grovt rågmjöl
Skållat vörtbröd

Skållat vörtbröd

Koka upp vattnet till skållningen och häll det över rågmjölet en bunke och blanda ordentligt. 500 g vatten250 g fint rågmjöl1250 g vetemjöl10 g mald nejlika (5 tsk)10 g mald ingefära (5 tsk)10 g mald pomerans (5 tsk), nästa gång ska jag ta mindre200 g vatten75 g honung200 g flytande vört75 g mörk sirap100 g jäst25 g havssalt(100 g blötlagda och väl avrunna russin)ägg och smör till penslingGör så här
Bästa vörtbrödet

Bästa vörtbrödet

Tidig eftermiddag och kväll100 g rumstempererad julmust25 g jäst250 g kallt vatten25 g honung (jag tog mörk sirap)100 g mörkt muskovadosocker100 g flytande vört (jag reducerade 500 ml svagdricka till 100 ml)fördegen från morgonen650 g vetemjöl100 g rågmjöl20 g salt2 tsk malen pomerans2 tsk malen ingefära1 tsk malen kryddnejlika150 g (2 dl) russin (kan uteslutas förstås)smält smörBlanda ut jästen i julmusten och häll sedan ner allt utom saltet och kryddorna. 100 g rågmjöl. 2 tsk malen ingefära
Ernsts juliga frukt- och nötlimpa

Ernsts juliga frukt- och nötlimpa

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka de torkade frukterna i mindre bitar. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke
Vörtbröd

Vörtbröd

Häll det kokande vattnet över rågmjölet och arbeta ihop till en deg. 5 dl grovt rågmjöl (275 g). 1½ msk ingefära
Enkelt vörtbröd

Enkelt vörtbröd

1/2 msk malen ingefära. 1 1/4 dl rågmjöl. 1/2 msk malen ingefära. 1 1/4 dl rågmjöl. 0Enkelt vörtbröd 22 december, 2016 Av Louise
Underbart julbröd

Underbart julbröd

5 dl rågmjöl. 1 tsk malen ingefära. 5 dl rågmjöl. 1 tsk malen ingefära. Det här är ett måste på julbordet med dess knapriga kanter och fylliga smak
Eget Knäckebröd

Eget Knäckebröd

Arbeta in rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Lika självklart som att pepparkakskryddor är en sammansättning av ingefära, kanel, nejlika och kardemumma