Rågkakor recept

Grova rågkakor

Grova rågkakor

Receptet ger dig fyra stycken grova rågkakor. Ett grövre bröd som mättar gott och sitter som ett smäck vid frukostbordet
Rågkakor

Rågkakor

Ta ut ett hål i mitten och lägg rågkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten och värm till 37°
Finska rågkakor

Finska rågkakor

Dag1. Ljumma filmjölken till 37grader. Rör ut jästen och rör ner rågmjölet. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemp ett dygn
Mustiga rågkakor

Mustiga rågkakor

4 st. 25 g jäst. ev för söta degar. 5 dl vatten. 37 °. 25 g smör. eller margarin , rumsvarmt. 2 msk mörk sirap. 1 msk ättikssprit
Grov Rågkaka

Grov Rågkaka

Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
Runda rågkakor

Runda rågkakor

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klicka i mjukt smör och tillsätt sirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet

Rågkakor med fint rågmjöl

Rågkakor med fint rågmjöl. 4 brödkakor. 50 g jäst. 25 g smör. 5 dl mjölk. 2 msk honung. 2 tsk salt. 450 g fint rågmjöl, fullkornsmjöl av råg (använde Kungsörnen)
Mustiga rågkakor

Mustiga rågkakor

Häll grovt rågmjöl och det mesta av rågsikten i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade
Rågkakor

Rågkakor

4 Rågkakor. 4 Rågkakor. “Barnens favorit”  har jag skrivit i marginalen av detta recept. Och det blir en väldigt barnvänlig konsistens på detta bröd, jag skriver inte svampigt, men mjukt och gosigt
Mammas rågkakor

Mammas rågkakor

Allt blandas i matberedaren. Du kan också blanda allt för hand som dom gjorde förr, det går lika bra. Forma degen till 2 rullar
Twistade rågkakor bakade på dotterns vis

Twistade rågkakor bakade på dotterns vis

Hon bakade rågkakor, och som en egen liten twist valde hon att blanda i lite linfrö. Jag är inte ett dugg orolig inför provet, rågkakorna blev såå goda
Rågkakor med kummin

Rågkakor med kummin

Bloggen har visst blivit lite bortglömd ett tag. Jag och familjen har varit i Stockholm under helgen och kom hem på måndags kväll
Finska rågkakor

Finska rågkakor

Vi snubblade över början till detta recept i en veckotidning, och efter lite pyssel är vi nu mycket nöjda med resultatet, som ser ut som följer
Evas rågkakor

Evas rågkakor

DAG 1. Koka en tjock välling på vatten,. salt, rågkross, hela linfrön, vetegroddar, kruskakli och grovt rågmjöl
Rågkakor

Rågkakor

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt filmjölken, värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degspadet och tillsätt sedan resten av vätskan