75 g råa mandlar, blötlagda över natten och avrunna. 75 g blandade råa frön av pumpa, solros och lin. 75 g blandade russin och hackade torkade fikon. 75 g råa mandlar, blötlagda över natten och avrunna. 75 g blandade råa frön av pumpa, solros och lin. 75 g blandade russin och hackade torkade fikon
Häromsistens när jag var i Stockholm passade jag på att fika hos Blueberry i PUB-huset, och då åt jag en chokladboll med fikon och rå choklad som var väldigt god och som jag blev inspirerad av
Snoppa fikonen och lägg dem i blöt över natten. Häll av fikonen morgonen därpå, men kasta inte det söta och goda blötläggningsvattnet utan drick det rakt upp och ned eller använd det som bas i en smoothie
Jag rörde ner kakaonibs, torkade fikon och pistagenötter vilket blev himla gott. Skär fikonen i mindre bitar och rör ner fikon, kakaonibs och nötter i blandningen
Mandel, mandelmjöl, rå kakao, fikon och dadlar köper jag från Råvarubutiken, chiamjölet hittar du hos Immun eller Bravara, och resten i vanliga livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker
Även om kakan är sötad med lite extra agave och torkad frukt så innehåller tårtan råa (otillagade) enzymer, antioxidanter och vitaminer från bären och nötterna
Söndagsfikat är fixat och klart med mina veganska vaniljhampa- och fikonrutor. Använd en mortel (eller mixer) till att göra dina mjuka fikon och lite av vattnet till en "kolasås-liknande-sås"
Rik smak av choklad som passar fantastiskt med fikonen. Mosa med en mortel eller mixa ihop fikonen och lite av vattnet (tillsätt lite vatten i taget och se hur mycket som behövs) till en fikonkräm med konsistensen av kolasås
Cashewkräm och färska fikon. Bakad banan- och kardemummagröt med fikon och hemmagjort jordnötssmör. Bakad banan- och kardemummagröt med fikon och hemmagjort jordnötssmör
4 st torkade fikon. 4 st torkade fikon. Eftersom jag inte äter mjölkprodukter främst för att jag har MS vilket är en autoimmun sjukdom och jag måste hålla inflammationerna nere så är tyvärr inte yoghurt eller kvarg ett snack alternativ för mig
På bilden är salladen toppad med färska fikon, hackat päron, granatäppelkärnor och lite tahini. Äntligen börjar den färska grönkålen dyka upp i butikerna