Jag tror det hade varit bättre med något krispigt som kontrast till den mjuka massan, så rulla gärna i hackade cashewnötter, melonkärnor, kokos, solroskärnor eller något liknande
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Blanda ihop med resterande ingredienser och tillsätt eventuellt lite vätska, såsom en skvätt vatten. Mosa dadlarna (exempelvis mjuka ekologiska) med en gaffel
Mixa ihop till en smet och rulla bollar. Tillsätt dadlar, kokosflingor, skal- och limesaft (skal från 2 och saft från 1 lime), riven ingefära, agavesirap och salt
Får du inte tag på färska fikon kan du ersätta med päron istället. Vispa sedan äggulorna med elvispen tills att färgen är ljust gul och konsistensen är tjock och krämig
Skär bort skaften på fikonenoch dela dem. Kör till en slät massa och forma sedan toppar av smeten. Mixa fikonen, smör, mandelmassa, likör och ströbröd i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.