Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami och tomat
Häromdagen köpte jag en stor bit färsk lax. Laxen fjällade jag av men behöll skinnet på. Jag blandade en marinad av rapsolja och några pressade vitlöksklyftor + salt och peppar, gned in laxen med marinaden som fick ligga ett par timmar
Quesadillas är aldrig fel, oavsett om det är tapaskväll eller inte. Goda laxrullar låg det på ett annat fat, rullarna hade vi fyllt med en färskoströra smaksatt med gräslök, dijon och citron, mycket gott
En annan favorit är Quesadillas – de går utmärkt att lägga på grillen. Fiskar och skaldjur i säsong är, lax, blåmusslor, havskräfta, hälleflundra, rödspätta, röding, sej, sik och sill
Quesadillas - både med kyckling och vegetariskaFyllda champinjonerPotatisklyftor med aioliRäkor stekta i olja och vitlökRåraka med rökt lax och pepparrotskrämTomat- och mozarellasalladStrimlad biff med kantarellerKycklingvingar i honung, apelsin och chilimarinadOsttallrik med marmelad, frukt och knäckebröd som avslutningDen dominerande smaken var
Kyckling quesadillas. Lax med basilikasås och rotsaker/potatis. Måndag åkte vi till Luleå, jag fick en 40 min på stan och hann besöka både PoP, Lagerhaus, Gant, Lush, Åhléns och Skapa
Till majssoppan är det gott med quesadillas fyllda med massor av ost. lite kallrökt skinka eller lax och/eller en god sallad och lite oliver) och sen är det klart
Till laxen fick vi quesadillas. Vi var sugna på taco men inte med köttfärs, därför tog jag upp några laxbitar ur frysen och kryddade dem med salt, svartpeppar och spiskummin för att få tacosmak