Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulledpork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Smaka av, behövs det kryddas upp mer, smaksätt ex med mer grillkrydda, harissa eller vad som önskas. Pulledpork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken
0,5 dl olivolja0,5 dl ketshup1 msk rödvinsvinäger2 msk råsocker1 msk harissapasta ( en chilipasta som jag bytte mot sambal oelek)2 vitlökar hackade1 tsk spiskummin1 msk nymalen svartpeppar1 msk tony´s krydda (en sorts grillkrydda som jag tog istället)saltRör ihop och marinera köttet över nattenSätt på ugnen på 125 grader och lägg köttet i ugnsfast form med lock och stek i ugnen 5-6 timmar
Bygg på höjden med rotfrukter underst, pulledpork på och toppa med mulad getost och salsa på sidan. Smaksatte karrén med vitlök, salt och peppar, grillkryddor, honung, etc
någon form av kryddblandning typ grillkrydda/bbq krydda. Det påminner väldigt mycket om pulledpork fast utan de feta bitarna och ”bismaken” av kött, det är saftigt och väldigt gott
Alltså jag tror att nått som går hett hemma i stugorna är denna pulledpork, eller vad säger ni. Åhhh vilken ”marinad” till porken jag hittade på med ännu en av mina nyfunna kryddor från Oli & Vinegar
Istället för pulledpork blev det pulled chicken, vilket är mycket godare enligt mig. Grillkrydda. Har tidigare provat färdigköpt pulled turkey och pulled chicken, men denna gång ville jag lyxa till det och bestämde mig för att göra pulled chicken från scratch
En vegetarisk variant av pulledpork. Rör ihop olja, soja, svartpeppar, vitpeppar, citronsaft, sambal oelek, basilika, vitlökskrydda och grillkrydda och ställ in i kylen
Pulled carrot är ett ypperligt substitut till pulledpork, beef eller chicken. Till lunch serverade vi hembakad bulle (som min pappa hade bakat) med sallad, creme fraiche och hör och häpna ”pulled carrot”