Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött. Använder du potatis som fått kylskåpskallna helt blir GI-värdet lägre och då kan kakan ätas även av dem som är extra försiktiga med kolhydratintaget
Nu tillbaka i lägenheten i Stockholm efter en utflykt till Linköping måndag och tisdag för en mässa där vi varit och ställt ut och marknadsfört Skolverkets webbaserade handledarutbildning
Bam så god middag det blev när det serverades ”potatiskaka” på tallriken. - Vänd försiktigt runt några gånger och sedan plattar du till allt och bildar ”kakan”
Vänd potatiskakan försiktigt när den har fått färg på undersidan. Tryck till så att det blir en kaka. Skala potatisen och riv den grovt i en matberedare