Vi började med en laxtoast som bestod av levainbröd, lax som M rökt i röken, senapsdressing med dill och honung i, rostade solrosfrön och lite grönsaker
Till endiverna åt vi också lammrostbiff och potatiskaka. Klicka i 1-2 msk honung och låt endiverna karamelliseras en stund. Potatiskakan gjorde jag genom att hyvla potatis tunt (2 mm med mandolin). Potatiskakan fick stå i 150-gradig ugn nästan en timme
Koka upp grädde, socker och honung. 50 g honung. Saffranspäron. Skala, halvera och kärna ur päronen. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull
Nästa gång kommer jag att servera såsen tillsammans med kyckling och potatiskaka istället. Blanda tillsammans med soja, flytande honung och sirrachachilisås i en plastpåse
Helstekt oxfilé inlindad i serranoskinka, potatiskaka, rödvinssås och chèvrekräm. Som drinktilltugg bjöd vi på små gratinerade getoststjärnor med lite honung
Servera kalkonen i skivor med potatiskaka, kokt brysselkål och stekta äppelklyftor. Hacka aprikoser och katrinplommon och blanda med rivet limeskal, limesaft och honung
Potatiskaka med gräddfil, tångkaviar och hackad lök. Häll över honungen och saltet och rör om. Potatiskakan gör du enkelt genom att riva potatis (en per person om de är normalstora) och grädda lagom stora ”kakor” i lite olja eller smör (beroende på om du vill vara helt veganskt) i medelvarm stekpanna