Väldigt gott och enkelt att göra. mos, klyftor, stekt eller potatiskaka som vi gjorde. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Den var riktigt enkel att göra, och gott tyckte vi det var. Då är det ju roligt att hitta en nytt tillbehör till det grillade, som den här potatiskakan med filodeg som vi hittade på allt om mat
Lägg bitarna en och en på bakplåtspapper på en plåt, så blir det enkelt att lyfta bitarna med en stekspade till tallrikarna utan att bitarna faller sönder
Enkelt, men snyggt. Förrätt och varmrätt skulle det bli naturligtvis och jag valde att göra en krispig potatiskaka med rökt lax och cremefraiche med gräslök till förrätt
Det här är matlagning när den är som bäst. Enkla, rena smaker – inget krångel. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Man kan enkelt variera fyllningen efter smak. Patatesli kek är en god turkisk potatiskaka som passar lika bra att serveras till brunch, som en sidorätt vid maten eller som en hel måltid med sallad och yoghurt