Mixa kikärtorna med persilja (jag använder fryst) och kryddor. Jag använder bara lite svartpeppar och salt. Ha i en skvätt havremjölk (valfritt) så att det blir lite smet. Pressa den kokta potatisen och blanda ihop. Jag gillar mina potatisbullar lagomstora och rätt tunna.
Om man har dem i ugenen (varmluft) 175 grader ca 15min innan man steker dem så blir de bättre och finare stekyta utan att de fastnar i pannan. (Låt svalna helt innan du steker dem).
Vem minns inte skolans potatisbullar, antigen älskade eller det omvända. Potatisbullarna. Var sparsam på värmen så du bara färgsätter potatisbullarna fint
4 portioner Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av
Potatisbullar. Potatisbullar. Servera potatisbullarna tillsammans med bejkonfräs och rårörda lingon. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek potatisbullarna ca 3-4 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Idag blev det snabblagade potatisbullar här hemma. Servera till potatisbullarna. Stek potatisbullarna 3-4 minuter på vardera sidan på medelvärme, de ska få en fin, gyllenbrun färg
Första dagen på höstlovet fick William välja lunch och det blev. ,. Potatisbullar. Ingredienser5 potatisar1 morot1 gul lök2 ägg3 msk vetemjölSvartpepparGör så här1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.