Portobello smör recept

Portobello fylld med risotto

Portobello fylld med risotto

Hacka lök och fräs sedan löken i en stekpanna med lite smör tills det har fått en fin färg. På menyn stod det en favorit, Portobello fylld med risotto
#12: SVAMP: Kantarell & portobello med timjanpolenta

#12: SVAMP: Kantarell & portobello med timjanpolenta

Rör i smör eller olivolja, hackad timjan och smaka av med salt och ev. Kantarellen och portobellon har jag smaksatt med en hel del örter, lök och vitlök och polentan med extra timjan
Höst och älgstek

Höst och älgstek

Till förrätt blev det kronärtskockor med smör, citron och havssalt. Jag brynte först steken i smör, färsk rosmarin, vitlök och lingon
Risotto med saffran och svamp

Risotto med saffran och svamp

karljohan, kantareller, champinjoner eller portobello. När riset är genomkokt tillsätter du parmesanosten och smöret
Mams vitlökshattar

Mams vitlökshattar

Smöra en form och sätt svamparna upp och ner däri. Smör. 500 gr champinjoner eller portobello. Värm ugnen till 175 grader
Drottningspaj

Drottningspaj

Vi var i England tillsammans i vår, och på Portobello Market fanns skylten som passade precis till min goda väns hus
Tomatpaj med svamp och fetaost

Tomatpaj med svamp och fetaost

svamp t ex portobello eller skogschampinjon. Lägg mjöl och salt i en skål, och smulaner smöret. Smör. Pajdeg
Risotto

Risotto

Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i 200 g smörfräst svamp, t ex Karl Johan svamp, portobello, champinjoner. Rör ner 250 g smörfräst bladspenat
Kanin på fyra olika sätt

Kanin på fyra olika sätt

Låren bena jag ur och gjorde en terrine med portobello och grönkål. Sadeln lindade jag in i rökigt bacon och stekte på spisen i lite smör som sedan fick gå färdigt i ugnen
Halv åtta hos Lotta II

Halv åtta hos Lotta II

Stek portobellon i smör och vitlök. Grillad portobello med gorgonzola. smörGör så här. smält smöret och rör i mjölet
Jörgens blomkålsrisotto

Jörgens blomkålsrisotto

Grovhacka portobello och finhacka ev lök. Mycket Smör. Värm upp en stekpanna, häll i rejält med smör och stek snabbt på svampen, sänk värmen rejält, slå i blomkålsriset och mer smör samt lök, vänd runt så det inte bränns

Rotmos med svamppytt och fetaost

Tillsätt smöret och späd med spadet till lagom konsistens. 3 msk smör. 500 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling eller portobello). 4 msk smör. Fräs lök och purjolök i hälften av smöret i en stekpanna ca 5 minuter, tills den blir gyllene. Tillsätt svampen och resterande smör, stek ytterligare 5–10 minuter på medelvärme. 3 msk smör. 500 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling eller portobello). 4 msk smör

Hamburgare med portobello

Stek hatten i 1 msk smör ca 4 min per sida. Stek hamburgarna ca 3 min per sida i 1 msk smör. 4 portobello. 2 msk smör

Stekt kängurufile med krämig majs

Ca 600g Kängurufilé 2 msk grovhackad timjan 25g torkad karljohansvamp 2 vitlöksklyftor, tunt skivade 3 * 30g smör hackade i tärningar Tryffelolja 125m portervin 2 stora Portobello svamp 2 kkp majskorn 2kkp grädde 50g shiitake svamp tunt skivat 1 kkp. 30g smör