Skiva upp köttet och servera med ugnsstekta potatishalvor eller vanlig kokt potatis, kokta grönsaker och något trevligt tillbehör som gèle, pressgurka eller chutney
Mör älg som tillagas i ugn och serveras med en gräddig sås och fräsch pressgurka. Servera med ett potatismos (gjort på potatis och jordärtskockor) samt svart vinbärsgelé och pressgurka
pressgurka. Häll porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, vitpeppar, timjan, lökar, buljongtärningar och lagerblad en liten gryta (köttet ska ligga trångt)
Även gott att servera klassisk pressgurka till. Pressgurka. Pressgurka. Så här såg vår kundvagn ut idag och för dom som känner mig så är det en ovanlig syn med så mycket asiatiska inslag faktiskt
Även gott att servera pressgurka till. Servera med kokt potatis, kokta grönsaker, inlagd pressgurka. Porterstek för 6 personer - 11 propoints per portion ca 1,2kg nötstek tex fransyska (blir ca 890g färdig stek)2 tsk olja33cl porter1/2 tsk timjan2 klyftor vitlök6 vitpepparkorn2 st gul lök2 st tärningar köttbuljong3/4 dl svartvinbärssaft koncentrerad7 enbär1-2 msk kinesisk soya2 1/2 dl milda mini mat 7%12 potatisarBryn köttet på båda sidor i lite olja så att du får en fin stekyta
Om det är högtidligt blir det porterstek med potatis, sås, grönsaker, gelé och pressgurka. Mormors skrivbok från 1935Jag hade tänkt skriva lite om svensk mathållning på 40-talet men nu så hade ju den alltid lika duktiga Jens Linder redan skrivet om det
Servera med kokt potatis, kokta morötter och gammaldags pressgurka. Ca 1 1/2 kg benfritt kött av nöt eller älg1 flaska porter1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soya1 tsk timjan6 enbär6 svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor gul lökSås8 dl sky ( steksky+ vatten )5 msk mjöl2 dl gräddeHäll porter, vinbärssaft och soya i en gryta