Skala och skiva löken tunnt. Fräs lök, vitlök och timjan på svag värme tills löken är mjuk. Smörj en ungsfast form och lägg först ett lager potatisskivor, bred sen ut hälften av löken över dem, sen ett nytt lager potatis
Frittarna var gjorda av "Ölandspotatis", inköpt idag av skeppare Lars Lind som seglar till från Valdemarsvik till Öland varje höst och hämtar potatis, lök, saltsill, matjessill och löksill, som han sedan säljer längst ostkusten
Passa på att köra lite skivad lök i ugnen under tiden halloumin är där också. Halloumi pommes frites. Dela brysselkålen i skivor, bryn den tillsammans med lök och bacon, tillsammans
Skala och hacka den gula löken. Fräs smör och lök i en kastrull utan att den tar färg. 0,5 gul lök. 0,5 gul lök 1 msk smör 2 dl torrt vitt vin 2 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 msk smör 1 msk vetemjöl 1 msk löjrom salt vitpeppar
Då det mesta fettet smält tillsattes hälften av lökarna och hälften av champinjonerna så allt samman fick bryna på ordentligt med färg i en kavalkad av dofter som fick sätta prägel på resten av lägenheten samt den rena tvätten som stod upphängd
Hacka schalottenlöken. Pommes. Sila bort löken och tryck ur all vätska ur den genom en finmaskig sil. Fräs lök och vitlök till såsen i 3 matskedar smör i en kastrull, tills löken är genomskinlig. 5 schalottenlökar. 3 vitlöksklyftor, krossade. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
lök (som jag kryddat med sumak krydda). pommes. lök (som jag kryddat med sumak krydda). Hemgjord kebab som smakar som på pizzerian är inte svårt att göra
Skala och finhacka löken. Servera gärna med varma Pommes Duchesse, eller med ett gott potatismos. Smält smör i en kastrull och fräs upp löken, men låt den inte få färg