Riv mandelmassa och rör ihop den med smöret. Och några blev en god plommonkaka. Jag har serverat den som dessert ett par gånger och då tillsammans med mandelgrädde, men denna gång strödde jag över lite flagad mandel istället och så hade vi vanlig vispad grädde till
Riv mandelmassan och strö över. Avsluta med pinjenötter. Servera med vispad grädde. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. 100 g mandelmassa
Eftersom jag står och säljer plommonkaka på jobbet så fick jag till slut nog och klara in hålla mig längre och for till affären för att köpa plommon, resten hade jag hemma redan
Sätt ugnen på 175 graderSmöra och bröa en form med höga kanterVispa smör, socker och vaniljsocker pösigtTillsätt äggen och vispaBlanda vetemjöl och bakpulverRör ner i smetenBred ut smeten i formenHalvera och kärna ur plommonenDoppa snittytan i råsocker och lägg tätt på smetenGrädda i 15 minRör undertiden ihop "fyllningen"(går utmärkt att röra ihop i samma bunke som tidigare utan att diska den först)Lägg fyllningen på kakan och grädda ytterligare 30-35 minServera med vaniljsås eller vaniljglass
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Riv mandelmassan grovt och rör ner den i smeten. Sikta ner mjölblandningen lite i taget tillsammans med smöret och mjölken och vispa ihop till en jämn smet med en handvisp
Riv mandelmassan och strö över. Avsluta med pinjenötter. Servera med vispad grädde. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. 100 g mandelmassa