Plommonchutney vinäger recept

Plommonchutney med balsamvinäger

Plommonchutney med balsamvinäger

Lägg alltsammans i en kastrull och slå över vinäger och farinsocker. 1 dl balsamvinäger. Skär plommon i kvartar
Plommonchutney

Plommonchutney

3 dl vinäger (vit eller röd). Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet
Plommonchutney

Plommonchutney

balsamvinäger. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk). 1 dl vinäger
Plommonchutney

Plommonchutney

Ha ner plommon, vinäger, socker, salt, chiliflakes och kanelstång. 1,5 kilo plommon / 0,5 gul lök / 2 stora vitlöksklyftor / 2 röda chilifukter (jalapeno och spansk peppar) / 75 g färsk ingefära / rapsolja att fräsa i / 1 dl vitvinsvinäger / 1 msk havssalt / 1,5 dl råsocker / 1 tsk chiliflakes / 1 msk korianderfrö / 1 msk hel spiskummin / 1 msk gula senapskorn / 4 kardemummakapslar / 1 kanelstång

Plommonchutney

När vätskan har kokat in, smaka av med svartpeppar, salt och ev socker och mer vinäger. Sjud plommonen med 1 msk vinäger och kanelstången. 1-2 msk rödvinsvinäger
Pop burgers

Pop burgers

Plommonchutney. Smaksätt med vinäger. Gör plommonchutneyn. Servera hamburgarna i bröden tillsammans med plommonchutney, tomat, rödlök, gurka och avokadomajonnäs

Plommonchutney

Häll i socker, citronsaft, salt, grovhackad lök,skalade och grovhackade vitlöksklyftor, vinäger, senapsfrön och chilipulver

Plommonchutney

3 dl vinäger. Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter

Kyckling med plommonchutney

Sjud allt i en kastrull med vatten, socker, vinäger och kryddor ca 20 minuter. 1 ½ msk vinäger. Chutney. Kärna ur och dela plommonen i bitar

Potatiskaka, kantareller & gruyere

plommonchutney el annat sötsyrligt höstigt inlägg. Eventuellt kan en skvätt vinäger vara på sin plats. Dela potatiskakan i två, lasta på kantareller och äppelfräs och servera eventuellt med lite plommonchutney och en sallad