Vi hade recept på en plommonsås som vi gjort tidigare som vi visste skulle passa bra till så den fick det bli, plus lite gratinerad potatismos, sen var vi i hamn
Fräs lök, vitlök, pumpafrön, mandel och kryddor lätt i smöret i en vid panna. Häll i vatten, fond och katrinplommon och låt det sjuda 10 minuter under lock. 1 vitlöksklyfta hackad. 100 g katrinplommon
Hemma läste jag på lite och provöppnade en klyfta, svart vitlök är nämligen en lagrad vitlök, där konsistensen mer gått över till torkad frukt (tänk torkade plommon eller aprikoser) men med en mild och fyllig vitlökssmak - dock utan all "efterdoft" vanlig vitlök brukar innebära
Skiva vitlöken tunt. plommon eller annan frukt i säsong - urkärnad och med skalet kvar. Svetta lök och vitlök i lite olja i en kastrull med lock på medelgod värme
Det är dags att skörda plommonen, förutsatt att du har ett träd i närheten alltså. I originalreceptet är det katrinplommon i grytan men vanliga plommon blir precis lika gott