Plommon rom vanilj recept

Marmelad...

Marmelad...

Chokladsockerkaka Plommonmarmelad. Ta av värmen och tillsätt vaniljen samt rom. Skölj och kärna ur plommonen och gör kvartar av dom
Trerätters i fina vänners lag

Trerätters i fina vänners lag

Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, hallon, mjölkchoklad, kanel och vanilj. Placera ut bröden på tallrikar, lägg på en rejäl klick röra, toppa med rom och friterad kål
Äppelmaräng

Äppelmaräng

Om du använder plommon eller aprikoser bör du tänka på att de oftast behöver mer socker när de kokas till kompott
Plommonmarmelad med stjärnanis, vanilj och rom

Plommonmarmelad med stjärnanis, vanilj och rom

Det verkar onekligen vara ett "plommonår" i år. Jag brukar variera smaksättningen genom att istället för vanilj, rom och stjärnanis t ex tillsätta et par msk riven ingefära eller kardemumma
Efter must kommer öl..

Efter must kommer öl..

Vanilj, choklad, citrusskal, kokos, rom, ekfat, plommon, allt i en underbar balans. Ja, några öl blev det efter julmustprovningen också, vi behövde ju något att balansera upp sockerkicken med

Plommonmarmelad med vanilj och rom

Skölj plommonen, dela och kärna ur dem. Plocka upp vaniljstängerna, blanda i rom och häll upp marmeladen på rena varma burkar