Plommon i rom recept

Körsbär och mandelkaka

Körsbär och mandelkaka

Blanda ner finmald mandel, hackad choklad och romi smeten. Vispa socker och smör till en jämn smet. Rör sedan ner äggen ett i taget
Rhum Baba

Rhum Baba

Jag serverade med röda plommon, bigarråer och lättvispad grädde. Plommon. Påminnerlite om savarin, en mjuk, sockerkaksliknande kaka med jäst som fullkomligt dränks ini sockerlag med rejält av romi
Marmelad...

Marmelad...

Chokladsockerkaka Plommonmarmelad. Ta av värmen och tillsättvaniljen samt rom. Bild. Skölj och kärna ur plommonen och gör kvartar av dom
Rabarber galette

Rabarber galette

Jag har gjort med plommon och apricostidigare. Äntligen känns det som våren har kommit för att stanna

Min alla helgons dag

~ Pumpasoppa med chili- och limemarinerade kräftstjärtar ~ Tobagokyckling med grönsaksris samt karibisk sallad ~ Rom- och vaniljmarinerade plommon & kokos- och limeglassSå förrätten var en krämig pumpasoppa med en liten uns av chilii serverad tillsammans med marinerade kräftstjärtar
Trerätters i fina vänners lag

Trerätters i fina vänners lag

Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, hallon, mjölkchoklad, kanel och vanilj. Placera ut bröden på tallrikar, lägg på en rejäl klick röra, toppa med rom och friterad kål
Flaugnarde

Flaugnarde

På ett sätt påminner den lite om en söt ugnspannkaka, med en vuxen smak av de romdränktakatrinplommonen, den är inte så söt, utan alldeles perfekt
Rumtopft med vanljkräm

Rumtopft med vanljkräm

Rumptoft7 l rom (brun, 54 %) 1,25 kg strösocker 500 g jordgubbar, ibitar 500 g körsbär, utan kärnor 500 g persika, ibitar (eller aprikos) 500 g plommon, utan kärnor ibitar 500 g päron, skalade och kärnfria, ibitar 500 g ananas, färsk och skalad, ibitar. 1Vaniljkräm1vaniljstång (alternativ ½ tsk vaniljpulver) 0,5 l mjölk 2,5 äggula 50 g strösocker 30 g potatismjöl 100 ml vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 100 g mörk choklad 70 %, grovhackad 0,5-1 msk rom (brun, 40 %)
Jerk chicken med pumparis

Jerk chicken med pumparis

Börjar nimiddagen med att bjuda på rum punch och sedan avsluta med rom- och vaniljmarinerad ananas eller plommontillsammans med en god glass, så får ni en god kväll med karibisk touch

Foliebakad frukt

Skär persikorna/nektarinerna och plommonenmitten och ta bort kärnorna. Häll på ½ msk vardera av juice, rom och honung på varje persika
Rischoklad a la 2010-talet

Rischoklad a la 2010-talet

Bortsett från att jag dessvärre inte hann vara med hos bästa Plommonet Johanna så har jag trots allt hälsat på hemma hos Beata, badat fötterna ute hos Karin, haft kräftkalas (nåja, vi hade pappershattar på huvudet i alla fall) hos Linda och snicksnackati omgångar hos Charlotta
Plommonmarmelad med stjärnanis

Plommonmarmelad med stjärnanis

I två av burkarna (det blev tre) skvättes det dessutom ner en stänkare, romi en och Amaretto i den andra, men det är så klart frivilligt om man vill ha en berusad marmelad eller inte
Romtopf

Romtopf

Skölj och pickaplommonen med en gaffel på ett par ställen. Häll på lagen och tillsättrom. Koka en lag på vatten, socker, och delad vaniljstång