En klassisk och enkel pizzadeg som är svår att misslyckas med. 50 g jäst 3 dl ljummet vatten 2 tsk honung 0,5 dl olivolja ca 7 dl vetemjöl special 1 tsk salt. ca 7 dl vetemjöl special
Degen är tänkt som en tunn pizzadeg. Skriv ut Dela E-post Pinna 3576 8 dl Vetemjöl special. Så här gör du 10 minuter Blanda samman de torra ingredienserna
7 dl vetemjöl special. Blanda jäst, kryddor, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Ni kanske tror att ni sitter inne med den perfekta pizzadegen. Skulle inte tro det va, för Calle är så mallig över sitt senaste degexperiment att det måste vara den bästa pizzadegen någonsin
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver