Värm ärtorna i litelättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Koka den i saltat vatten tills den är riktigt mjuk. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Fräs den i smör under omrörning tills den blir lite glansig
Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle ätalite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
När vi hade suttit ute ett tag och öppnat en varsin öl, spelat några omgångar vändtia och bara andats och njutit av eftermiddagsluften tyckte vi det var tid för att börja med middagen
Det här är den bästatiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Jag har varit med om riktigt stressiga jular, och jular som inte blev så mysiga som jag önskat. Egentligen förstår jag inte riktigt stressen över julmaten
Detta är ett riktigt gott grundrecept som är en favorit i vår familj. Jag försöker göra egen glass så ofta jag kan och speciellt så här på sommaren gillar jag att ha ett lager i frysen att ta av
Enligt judisk tradition äter man den till det ojästa brödet matza (som liknar norrländsk tunnbröd). Kör detta sedan i en mixer tillsammans med det hårdkokta ägget och sherryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.