Pizzadeg
Amfreja
Amfreja

Pizzadeg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.600-0.650 kg vetemjöl special
  • 4 dl kallt vatten
  • 0,25 paket blå jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja

Beskrivning

    Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. Blanda torra ingredienser.
    Häll i de torra ingredienserna, lite i taget. Kör i maskin i ca 10 min.
    Det är ok, om den är lite klibbig, fastnar det lite på fingret medans du känner på den är det perfekt. Är den för lös så häller du bara på mer mjöl tills den känns ok.

    Vält ut degen på mjölad bänk, knåda ut den till formen av en limpa. Dela degen i fyra delar. Rulla bollar. Lägg på plåt. Täck ordentligt med plastfolie. Ställ i kylskåp.

    Grädda i 250 grader. Ställ in en plåt upp och ner och skjutsa i pizzan på bakpapper ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.