Yasemin hade tipsat om piroger och Anastasia likaså, men nu hör till saken att jag är inte så glad i piroger, men detta är en vanligt förekommande rätt
Hur många av er kan med en gång hålla med mig om att piroger äter man alldeles för sällan. Detta för att jag använder lammfärs vilket är ett kött som används mycket i Turkiet
Rödbetssoppa med hemgjorda lammfärsfylldapiroger. En favorit kring jul och under hösten och vintern här hemma är rödbetssoppa (borsjtj) och piroger, som är populärt i Polen och Ryssland
Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills pirogerna blivit gyllenbruna. 400 g lammfärs
gärna av lammfärs ( kan uteslutas). Pajdeg. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Fin fördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa