Supergoda taco piroger gjorde jag idag. Stek hackade löken med smör lite lätt. Snart är det påsklov och då är det bra att ha i frysen till utflykterna man ska göra
Notera att det kokar väldigt, väldigt lätt i bottnen. Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelska piroger
Jag föredrar pajdeg till just färspiroger då den håller ihop bättre och inte ”läcker” eller spricker lika lätt som tex pizzadeg om man skulle fylla dom för mycket
1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili. Gör så här. Värm mjölk och smör-&rapsolja till 37°. Smula ner jäst och salt i en degbunke och lös upp jästen med mjölkblandningen
Degen är lätt att arbeta med. Jag har ett hjälpmedel som jag använder när jag gör piroger, nämligen en "easy-cook" en form som man skär ut degen med och som sedan hjälper till att "stänga" pirgogen
Stek hackade löken med smör lite lätt. Supergoda taco piroger gjorde jag idag. Snart är det jullov och då är det bra att ha i frysen till utflykterna man ska göra