Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Receptet som vi lagade efter då har kommit bort men med smakminnets hjälp ska vi nog få ihop den här pirogen så när på
Några av pirogerna sprack och lite fyllning rann ut. I stället för fyllning med köttfärs, kokt ägg och oliver så hade jag stekt svamp och min favoritost, västerbotten
Hacka svampen, löken och vitlöken. 150 g färsk svamp. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till 2-3 mm
Tillsätt lök och hackad svamp och fräs i ett par minuter till. Strö sesamfrö på kycklingpirogerna. Deg. Blanda mjöl och salt och finfördela smöret häri
Viltskavspaj med lingon, svamp och västerbottenost på en knaprig potatisbotten. På tal om paj så ägnade jag förra helgen åt att hålla en kurs i just paj- och pirogbakning i min hemort Gislaved