Ta fram pilgrimsmusslorna och torka dem torra. Värm på soppan och servera sedan i låga soppskålar med pilgrimsmusslan i mitten, strö lite sidfläsk runtomkring och toppa med ett par kvistar timjan
Pilgrimsmusslor är en delikatess. Ställ tillbaka stekpannan ytterligare en gång och när den är mycket het droppar du i lite olivolja och steker saltade och pepprade pilgrimsmusslorna
Torka av och olja pilgrimsmusslorna. 75 g smör, 3 soltorkade tomater, 2 salladslökar (det gröna), 2 st schalottenlökar, 2 msk röd balsamvinäger, 6 st pilgrimsmusslor (3 per pers, eller om varmrätten är kraftig tycker jag det räcker med 2 st per pers). Servera med färsk timjan, 1 nypa svartpeppar, 1 nypa havssalt. 6 st pilgrimsmusslor
Tillsätt räkskal och timjan i stekpannan och låt fräsa några minuter. Pilgrimsmusslor. Stek pilgrimsmusslorna i het panna med smör och olja, bara tills de fått fin färg på båda sidor
Pilgrimsmusslor är aldrig fel vid festliga tillfällen och är smidigt snabbtillagade. Musslorna ackompanjeras av en purjolökskräm smaksatt med persilja och timjan
torkad timjan. Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit lax och så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
Pilgrimsmusslor. Smält smör i en stekpanna och tillsätt vitlök och timjan. Skiva pilgrimsmusslorna och lägg dem i djupa tallrikar tillsammans med hummern