Dra lite flingsalt över hela härligheten och servera. Pilgrimsmusslor är en delikatess. Ställ tillbaka stekpannan ytterligare en gång och när den är mycket het droppar du i lite olivolja och steker saltade och pepprade pilgrimsmusslorna
Skala vitlöksklyftorna och bryn hela i en stor klick smör. c 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor). För mer sås lägg i ytterligare en klick smör 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor)
Det hela toppas med löjrom ifrån Kalix. 4 stora pilgrimsmusslor. 4 stora pilgrimsmusslor. En riktig fining med pilgrimsmussla, ärtor, jordärtskocka och pepparrot
Tillsätt smöret i klickar under vispning och låt såsen koka hela tiden. Receptet är tänkt som förrätt men på fotot hade jag det som varmrätt så därför är det 6 musslor på det 16 pilgrimsmusslor
Ett knippe knipplök alt schalottenlök eller salladslök 8 pilgrimsmusslor 1 dl vetemjöl till panering 50 g smör smör till stekning Hasselnötter Salt Skala och skiva löken med delar av. - Läs hela inlägget här 4 portioner. 8 pilgrimsmusslor
Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan
4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal. Ställ in de hela musslorna i 250 graders ugn i ca 4 minuter alt lägg dem på grillenNär dem är färdiga tag av överdelen av musslan och garnera med det rivna citronskalet. 4 personer 4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal
Häll hela tiden smöret över torsken medans du steker. -) Vi köpte även några pilgrimsmusslor och av detta så fick vi ihop en jättefin och god fredagsmiddag
Rör hela tiden. Lägg upp risotton på tallriken och placera pilgrimsmusslorna ovanpå. beräkna 4 pilgrimsmusslor per port. Lägg på locket och stek snabbt pilgrimsmusslorna i het olja ca 1 min på var sida