Skär picnicbogen i tunna strimlor. 250 gram picnicbog, tunt strimlad (köp gärna tunt skivad picknicbog så blir det betligt lättare att strimla). 250 gram picnicbog, tunt strimlad (köp gärna tunt skivad picknicbog så blir det betligt lättare att strimla)
Strimla picnicbogen och stek den i en wok. 300 g picnicbog eller annat fläskkött. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Vispa ihop woksåsen och tina paketet med haricots verts. Låt wokgrönsakerna rinna av i ett durkslag. Häll i wokgrönsakerna och woksåsen, fräs i ytterligare någon minut
Karré, skinkstek och picnicbog är billiga köttdelar av gris som du med fördel kan marinera till grillat, steka hel i ugn (som en stek och använda överblivet till pytt i panna eller pålägg)
Jag blev ju ganska frälst i picnicbog när jag lagade det förra gången och idag var jag himla sugen på att äta det igen, men inte i någon wok utan mer än gryta, en mustig sådan med trevliga kryddor som kanel, ingefära, saffran och kardemumma