Servera piccatan med tomatsås, kokt ris och ruccolasallad. Tomatsås. Tillsätt passerade tomater och låt såsen koka 10 minuter under omrörning. 2 dl passerade tomater
Piccata Milanes. Piccata Milanes. Tomatsås300g hela tomater på burk1st finhackad gul lök3st finhackade vitlöksklyftor3msk olja. 1msk kalvfondSalt och svart pepparFräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar
Traditionellt tror jag man serverar piccatamilanese tillsammans med en god tomatssås. Ni kanske har hört talas om eller ätit piccatamilanese, som är parmesanpanerad kalvfilé
Gå inte på att köpa dessa färdigköpta tomatsåserna, det är löjligt enkelt att göra egen. Som den hängivna hustru jag är , vill jag ju laga den mat min make vill ha/prova… Sagt och gjort, den första piccatamilanese´n blev till i det Thörnbladska hemmet
Till tomatsåsen. Börja med tomatsåsen så att den hinner stå och gotta till sig på spisen under tiden. Blanda i burkarna med tomater, tillsätt socker, honung och balsamvinäger
Under tiden som köttet tillagas kan du göra tomatsåsen. Egentligen serveras ris till piccata men idag tänkte jag krångla lite och göra en liten risotto på risoni-pasta istället
Sedan kom jag att tänka på Piccatamilanese, ni vet, de ostpanerade kalvschnitzlarna med tomatsås. Slutet på tankekedjan blev Kycklingpiccata med tomatsås och pytt med bacon, rotfrukter och matkorn