Piccata milanese tomat recept

Piccata Milanese

Piccata Milanese

Servera piccatan med tomatsås, kokt ris och ruccolasallad. Tomatsås. Tillsätt passerade tomater och låt såsen koka 10 minuter under omrörning. 2 dl passerade tomater
Piccata milanese

Piccata milanese

3 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche. Antal portioner 1 st 2 st 4 st 6 st 8 st Välj 500 g färsk skinka 1 ägg 1½ dl Arla Köket® riven ost mager ½ dl ströbröd ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör Tomatsås. 1 gul lök 1 vitlöksklyfta Arla® Svenskt Smör 3 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche Garnering
Piccata Milanese

Piccata Milanese

1Tomatsås2 burk konserverade tomater (Mutti Pommodore à filetti) 1 hel gul lök, hackad 1 msk tomatpasta 1 krm basilika 1 krm peppar 1 krm salt 1 krm oregano parmesanost 4 dl långkornigt ris 1 msk salt, till riset röd mangoldsallad
Piccata Milanese med svamprisotto och tomatsås

Piccata Milanese med svamprisotto och tomatsås

Piccata Milanes. Piccata Milanes. Tomatsås300g hela tomater på burk1st finhackad gul lök3st finhackade vitlöksklyftor3msk olja. 1msk kalvfondSalt och svart pepparFräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar
Piccata Milanese med fläskfilé

Piccata Milanese med fläskfilé

Tillsätt lagerblad, tomatkross och vatten. 1 st burk krossade tomater. Börja med såsen. Skala och finhacka löken
Idag blir det Piccata milanese!

Idag blir det Piccata milanese!

Servera Piccatamilanese med tomatsås och tillbehör. TOMATSÅS TILL PICATA MILANESE. Börja med tomatsåsen
Kyckling piccata

Kyckling piccata

Traditionellt tror jag man serverar piccatamilanese tillsammans med en god tomatssås. Ni kanske har hört talas om eller ätit piccatamilanese, som är parmesanpanerad kalvfilé

Piccata milanese

Gå inte på att köpa dessa färdigköpta tomatsåserna, det är löjligt enkelt att göra egen. Som den hängivna hustru jag är , vill jag ju laga den mat min make vill ha/prova… Sagt och gjort, den första piccatamilanese´n blev till i det Thörnbladska hemmet
Piccata Milanese på kyckling

Piccata Milanese på kyckling

Tomatsås. Tomatsås. 1 förpackning med passerade tomater. Banka ut kycklingfileerna mellan två plastfolie så de blir platta och stora
Piccata Milanese på kyckling

Piccata Milanese på kyckling

Till de ostpanerade kycklingbitarna serverade jag en jäkligt god tomatsås, några pastaskruvar och massa sallad
Piccata Milanese på majskyckling

Piccata Milanese på majskyckling

Till tomatsåsen. Börja med tomatsåsen så att den hinner stå och gotta till sig på spisen under tiden. Blanda i burkarna med tomater, tillsätt socker, honung och balsamvinäger
Piccata milanese

Piccata milanese

3 dl Kelda® Pastasås tomat&crème fraiche. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs den i smör i någon minut

Piccata Milanese

Tomatsås. Tomatsås. Tillsätt sedan tomaterna. Servera kycklingen med pasta, tomatsås och spenat, gärna blandad med en vinägrett
J:s favoritmat – utan J…

J:s favoritmat – utan J…

Sedan kom jag att tänka på Piccatamilanese, ni vet, de ostpanerade kalvschnitzlarna med tomatsås. Slutet på tankekedjan blev Kycklingpiccata med tomatsås och pytt med bacon, rotfrukter och matkorn

Piccata Milanese

Lägg upp på varma tallrikar och servera med ris, spaghetti eller nudlar och tomatsåsen. Tomatsås. 1 burk krossade tomater 400 g