Blanda med vaniljsocker, vaniljkräm samt valfri smaksättning. Fyll en spritspåse med fyllningen och kör in påsen lite lätt i en chouxboll och fyll det luftiga hålrummet med den smaksatta gräddblandningen
Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Petitchoux är en liten fransk luftig bakelse som oftast fylls med en vaniljkräm eller grädde. Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petitchoux semlor
Petitchoux. Éclarier fyllda medvaniljkräm, hallonsylt, clementin och grädde, bjöd jag bland annat på till födelsedagsfikat vid helgens firande av min brors födelsedag
-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petitschoux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
PetitChoux är lätta att variera och det är gott att förutom vispgrädde fylla med tex lemoncurd, vaniljkräm, sylt, färska bär, chokladkräm, fromage, glass osv