-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petitschoux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
PetitChoux är lätta att variera och det är gott att förutom vispgrädde fylla med tex lemoncurd, vaniljkräm, sylt, färska bär, chokladkräm, fromage, glass osv
Garnera med jordgubbar eller andra bär. "litet kålhuvud"Tänk på att petitchouxer är väldigt känsliga för drag, så öppna inte ugnsluckan förrän de är klara
Det tyckte inte jag, konsistensen motsvarade snarare petitchouxer. Den enda gången som jag äter grädde utan problem är när den ligger på morsans tårtor för de innehåller också ofta syrliga bär så det jämnar ut sig
sylt, bär, vaniljkräm, glass eller fruktsallad utan eller tillsammans med grädde. Petitschouxer kan varieras såväl i formen som storleken efter egen fantasi och smak
Vaniljkräm och bär. Koka upp smöret med vattnet. Ta kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Fortsätt värma under kraftig omrörning tills smeten släpper kastrullen och är sammanhängande klump