Bred ut pesto över smördegen. Strö över parmesan, pumpafrön och ev salt. Lägg över det andra arket. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tvinna längderna och pensla m ägg och strö över flingsalt.
Sätt i ugn 200 grader i ca 12 minuter.
Tina plattorna. Bred på peston så mycket som du själv tycker. Rulla ihop från långsidan. Ställ rullen i kylen en stund så är det lättare att skära i den
Pesto. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pinjekärnorna på en plåt och rosta dem gyllenbruna i ca 5 minuter. Koka upp 1 liter vatten, lägg ner basilikabladen i en sil och blanchera dem 1 minut
Servera med något gott bröd eller pestosnurror. Pestosnurror. Ramslöksfrossa just nu, jag vet, men då jag precis fått upp ögonen för denna fina lilla växt är jag lite frälst just nu
Vilket gott bröd. Mjukt, luftigt och full med smaker, en härlig pestosnurra. Brödet är så vackert att den nästan ser ut som dekoration på middagsbordet
Pestosnurror. Pestosnurror. Det blir mycket grillning i det fina vädret. Häromdagen varierade oss och grillade fetaostfyllda lammfärsbiffar och lammkorv
Cheddarkexen, pestosnurrorna och parmesanchipsen har jag ju redan skrivit om, men det fanns även annat som malaxlimpa med en kallrökt lax röra på, ostbollar (bra LCHF tilltugg), västerbottensost med rädisor, sötsalta spett, crostini med créme fraiche och rom och så sushi som jag köpt av Anki från hennes Sushi House
Rör ut jästen i den ljumma mjölken i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Vi säger ofta att vi alltid ska ha en burk pesto ståendes i kylskåpet pga jättebra snabbmat när maten måste stå på bordet på direkten, och förra veckan bakade jag och Clara pestosnurror på restpesto
Första bidraget är Pestosnurror av Malin Junghard. Pestosnurrornas smak passade emellertid riktig bra ihop med Ramon Bilbao Tempranillo, som trots allt är ett väldigt följsamt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.