Sommarsallad och surkålspesto. Hittills i år har sommaren verkligen lyst med sin frånvaro här i Jämtland, temperaturen har legat kring +5-10 grader sen jag kom hem från USA-resan
Hej på er. Här kommer tårtatn jag gjorde till veckans student, Maja. Jag hade uppgiften att göra tårta till 55-60 personer och då är långpannevarianten oslagbar
Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu. Det är så lätt att den här vackra tiden glöms bort av att man går och väntar på semestern
En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Fyllningen har en tydlig smak av kräftor och är bara så himelskt god
Godmorgon. Har ni haft en bra midsommar. Våran har varit trevlig och väldigt lugn. Daga har varit in en sväng på sjukhuset i Falun över natten i veckan så orken har inte riktigt varit 100 procent
Har ni börjat förbereda midsommarmaten. Jag har - som vanligt - ansvaret för tårtan, och att det skall vara jordgubbar är ju redan klart, det hör ju liksom till
Snart är det midsommar. Älskar spöregnet som piskar mot fönstret. Får mig att tänka på sommar. Bläddrar tidningar, lyssnar på Lisa Ekdahls äldre jazzigare spår
19 Jun. 08. 27. Matjesillsfat. 0kommentarer. Glad Midsommar. Gårdagen brjöd på grillkväll hemma hos godaste vännerna, och idag är det midsommarfirande på jobbet som gäller
Midsommarhelgen är härlig dagar då man hoppas på att solen skiner från en klarblå himmel, det är sådär alldeles lagom varmt, midsommarmaten smakar extra gott, speciellt när man kan sitta utomhus och äta tillsammans med goda vänner, både barn och vuxna
Att halstra fisk är en urgammal metod och torde vara det absolut äldsta sättet att tillreda på. Nyfångad fisk som tillagas omgående över elden eller med lite modifikation, efter ett dygn i saltlake är enkelhetens sätt
. Glad midsommar på er. Här på västkusten har vi tryckande värme och väldigt tung luft, jag räknar med att det kommer komma ett ordentligt åskväder på eftermiddagen
Denna goda Jordgubbs sås hade jag till dessären efter midsommarmaten. Supergod varm till glassen under sommaren el tillsammans med lite vispadgrädde i en tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.