Fint fynd hos slaktaren Entrecôte är det bästa nötköttet, enligt min åsikt. Det här receptet på Pepparsås har inspiration från restaurang Verden här i Alanya
Pepparsås". Passar både till Lamm och Nötkött. Hade en "slatt" rödvin över från förra helgen som jag kokade ner och gjorde en blandning av rödvinssås och pepparsås
Vi valde pillgrimsmusslor i vitvins- och gräddsås till förrätt, oxfilé och pepparsås till huvudrätt, blandade grönsaker till sidorätt och någon slags choklad- och kinuski/gräddhistoria till efterrätt samt några chokladpraliner
De rätter som finns just nu är Torskryggfilé med ärtgremolata och linguine, Svensk kyckling med pepparsås och risotto, Ricottabiff med sparriscrème och tagliatelle samt Lasagne gjord på svenskt nötkött, cheddarost och serverat med en ratatouille
Pepparsås. Köttet som jag använder brukar vara fläskfile, älgkött eller nått nötkött. Fisk och kyckling går också bra men ha en egen gryta till vardera sort då
Jag hittade ett recept på pepparsås som jag lånat vid något tillfälle och inte lämnat tillbaka. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött, eller till lagrade hårdostar