Pepparsås med whisky recept

Whisky och pepparsås

Whisky och pepparsås

1  3 msk Whisky.   50 g Schalottenlök. 1  2 krm Vitpeppar (malen). 1  3 tsk Svartpeppar (Grovmalen). 1  4 dl Grädde 40%
Godaste såsen till kött! Pepparsås med whisky

Godaste såsen till kött! Pepparsås med whisky

Nu är mailkorgen tom och jag har hunnit med en massa annat som jag skjutit på. ex mortlad rosépeppar eller grönpeppar (då kan ni dubbla mängden peppar, addera dock gärna lite grovt malen svartpeppar också) Gillar ni inte whisky
Whiskyflamberad fläskfilé med pepparsås

Whiskyflamberad fläskfilé med pepparsås

Ös över whisky-skyn från fatet till såskastrullen samt garnera med rädisor och morötter. Blanda apelsinskal i dressingen och smaksätt med salt och peppar
Bogstek med grönpepparsås

Bogstek med grönpepparsås

Smaka av såsen med salt, peppar och ev litet whisky. Blanda gärna ned litet röda vinbär i pepparsåsen. BOGSTEK MEDGRÖNPEPPARSÅS
Whiskyflamberad filé med pepparsås

Whiskyflamberad filé med pepparsås

Mät upp fingervarm whisky häll på det heta köttet och tänd på. Den whisky som blir kvar på botten efter det brunnit ut kan också slås i såsen
Biff med peppar och whiskysås

Biff med peppar och whiskysås

Hos oss blev det en fin bit biff på lördagen med en klassisk whisky och pepparsås. Resultatet kan knappast bli bättre med ingredienser som whisky, kalvfond, nymald peppar och grädde
En god sås

En god sås

Valet föll på smakrik pepparsås vars inspiration jag hittade här hos Koka ihop. Jag tror till och med en vän till hennes vän refererade till Lotta som "hon med såsen"
Lördagsmiddag

Lördagsmiddag

Som meny var en tvårätters inplanerad och som inledning ett Tore Wretmans-recept, Créme Ninon med hummerröra

Pepparsås med whisky

Fyll på med vin, whisky, soja och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och vispa i ca 1 msk kallt smör som avrundning. 3 msk whisky av valfri sort

Pepparsås

Stek löken i margarinet, häll över whisky. ½ dl whisky. Lägg i kalvfond låt puttra några minuter, blanda sen i resten