Alltifrån saffransbullar till clementiner, glögg, värmeljus och julmusik, pepparkakor, ingefärskola och jag vet inte allt, bjöds det på, när jag och mina lika julentusiastiska vänner slog oss ihop och uppkrypna i sofforna riktigt myste in julen ordentligt
Gott till glöggen. Här kommer ett recept på glutenfria pepparkaksmuffins som verkligen är extra allt. De som känner mig, och de som läst tidigare inlägg här på bloggen vet att jag inte är överförtjust i vintern, varken slasket eller kylan och mörkret
Lägg tranbär och glögg i en skål och låt dem ligga och dra över natten. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med tranbär och glögg samt smör- och mjölk-blandningen
Glöggmuffins smakar som pepparkaksmuffins men med en hint av glögg. dessa glöggmuffins. Vill man har mer glöggsmak kanske man kan minska något på kryddorna
Glögg och någon kaka hör ju till när man ska klä granen så har idag förberett och provsmakat pepparkaksmuffins med vitchokladfrosting och lite riven choklad på toppen
Pudra över lite florsocker över pepparkaksmuffinsen och servera med en kopp hemgjord glögg. Jag ska nog allt ta mig en kopp glögg idag tror jag och mysa ner mig i soffan under filten
Passar perfekt till julfikat eller ihop med lite hemmagjord LCHF Glögg, recept hittar du här>>. Prova dessa saftiga pepparkaksmuffins som varken innehåller socker eller mjöl, trots det blir resultatet underbart gott
En frisörtid att passa, tvättid i tvättstugan, inhandling av vinterskor och klänning till den yngsta och bakning av pepparkaksmuffins, chokladbollar, cakepops och en del annat inför lördagens julmarknad där jag ska förestå caféverksamhet
Pepparkaksmuffins tinar på nolltid och toppingen vispas enkelt ihop när det är dags för servering. Laxrulle med västerbottensost tar inte minsta skada i frysen och är ljuvligt gott såväl till glöggen som på julbordet
Så försvann några timmar och resultatet blev saffransbullar, lussekatter, biscotti, pepparkaksmuffins och ett grovt snabbakat matbröd med frukt och nötter i
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa i gräddfilen och därefter alla torra ingredienser och vänd ner de halvt tinade blåbären försiktigt