Pepparkakor raw
Favoritmaten
Favoritmaten

Pepparkakor raw

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g pekannötter
  • 100 g russin + till garnering
  • 125 g havregryn
  • 4 msk kokossocker
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 1 nypa chilipulver

Beskrivning

    Häll pekannötterna i en skål, täck med kallt vatten och låt stå i flera timmar. Häll av och klapptorka med ren handduk. Häll över nötterna i matbredaren, tillsätt russinen och 100 g av havregrynen och kör till en finsmulig massa. Tillsätt kokossockret och kryddorna och kör igen tills massan börjar klibba ihop. Häll på resten av havregrynen och pulskör för att blanda in dem. Dela massan i 15 delar och rulla till bollar. Lägg ett litet kakmått eller en bakring (2 cm) över en boll i taget och tryck ut massan till en rund, platt liten kaka, upprepa med resten av bollarna. Tryck ner russin i pepparkakorna. Servera!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.