Idag är det närmast en nordisk mattradition här hemma och varje advent brukar jag plocka fram Mor Annas pepparkakoroch en god blåmögelost till den första glöggenoch det är så gott
Pepparkakor med en kräm av lika delar creme fraiche och gorgonzolaost. En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra
Till Per Morbergs starkvinsglögg så njöts det av pepparkakoroch en krämig ädelost. Så igår så invigdes glöggmysetoch det med bravur framför en härlig sprakande eld som vi bakade pizza i senare på kvällen
MalmöIgår bakade vi pepparkakor hemma i Lund. Plus att igår handlade det bara om myset med att stansa ut älgar, hjärtan, stjärnor, granar och lucior medan vi smuttade på glögg
Lucia är nog den svenska tradition som jag saknar mest här, men traditionen med ljusets drottning behövs inte lika mycket här, i och med att vi har så mycket mera ljus till vardags