Pekinganka salladslök recept

Pekinganka - LCHF

Pekinganka - LCHF

Traditionellt serveras Pekinganka på Mandarinpannkakor med förvälld salladslök eller späd purjolök, strimlad rå gurka och Hoi Sin-sås
Fläskkarré "Pekinganke-style"

Fläskkarré "Pekinganke-style"

Strimla gurka och salladslök. 1 litet knippe salladslök eller en bit purjolök. ca 20 pannkakor för Pekinganka
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

2 ½ dl tunt skivad salladslök. Klappa in köttet i salt och lägg i kastrullen. Blanda kryddorna och bre ut över köttet
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

2 ½ dl tunt skivad salladslök. Ugn 125 grader. Köttet tillagas i en kraftig emaljkastrull eller en lergryta, glöm inte att blötlägga lergrytan i ca 1 timme
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Servera pekingankan på en mandarinpannkaka med den hoisinbaserade såsen, salladslöken och gurkan. Pekinganka med
Mu shu fläsk

Mu shu fläsk

Man brukar äta denna blandning av kött, ägg och grönsaker med samma sorts pannkakor som man har till Pekinganka
Wokade nudlar med anka

Wokade nudlar med anka

Jag gjorde Pekinganka för ett tag sedan (blev inget bloggat om det men nästa gång så…) och fick lite anka över och fick göra en ”resträtt” av detta