Pekinganka gurka recept

Pekinganka - LCHF

Pekinganka - LCHF

Traditionellt serveras Pekinganka på Mandarinpannkakor med förvälld salladslök eller späd purjolök, strimlad rå gurka och Hoi Sin-sås
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

Dela gurkan och kärna ur den. Strimla gurka och purjolök. 1 gurka. 1 gurka 1 purjolök tortillabröd. Den här veckan har jag bett varje familjemedlem att bestämma mat en dag var
Fläskkarré "Pekinganke-style"

Fläskkarré "Pekinganke-style"

Strimla gurka och salladslök. Ställ fram alltsammans och låt var och och först bre hoisinsås på en pannkaka, lägga på gurka, lök, groddar och kött, rulla ihop och njuta
Vinprovning med mat

Vinprovning med mat

2008 Star Terre Grenache, Oroncio som serverades med pekinganka rullar kompletta med plommonsås, vårlök och gurka
Stolt, men inte nöjd

Stolt, men inte nöjd

Här har man sett till att välja ett namn som täcker in allt från pakistansk dahi gosht, via laotisk kaeng nor mai och Pekinganka, till pelmeni från Irkutsk
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

1 gurka. Klappa in köttet i salt och lägg i kastrullen. Blanda kryddorna och bre ut över köttet. Slå på vattnet i bottnen av kastrullen
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

1 gurka. Ugn 125 grader. Köttet tillagas i en kraftig emaljkastrull eller en lergryta, glöm inte att blötlägga lergrytan i ca 1 timme
Pekinganka

Pekinganka

1 stor gurka (strimlad). Lägg i ankan i ett durkslag. Skålla den med det kokande vattnet, vänd den flera gånger så att den blir jämnt skållad
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Servera pekingankan på en mandarinpannkaka med den hoisinbaserade såsen, salladslöken och gurkan. Pekinganka med
Mu shu fläsk

Mu shu fläsk

Man brukar äta denna blandning av kött, ägg och grönsaker med samma sorts pannkakor som man har till Pekinganka

Inte Pekinganka

Så skar vi upp ankan i småbitar och serverade bitarna inrullade i pannkakor (inte den slags pannkakor du förmodligen tänker på, här är det bara vatten, mjöl och sesamolja inblandat) med vårlök, gurka och hoisinsås

Pekinganka

Lägg upp på fat med purjo och gurka i strimlor. Dag 1. Börja med att koka upp minst 2 liter vatten. Lägg fågeln i ett durkslag och häll sjudande vatten över skinnet alltmedan fågeln vänds, så att vattnet kommer åt överallt