Pavlova med chokladkola Baka med Frida
catrineyngbro
catrineyngbro

Pavlova med chokladkola Baka med Frida

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pavlova med chokladkola, 12 st
  •  
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk saft från citron
  •  
  • Chokladkola
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 1.5 dl karamelliserad mjölk – denna (adlink)
  •  
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st. dubbeldaim

Beskrivning

    Gör så här:

    Maräng: Börja med att sätta ugnen på 160°c över/undervärme och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
    Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna –när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar.
    Vänd ner majsstärleksen samt citronsaften och rör om.
    Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar.
    Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, grädda mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.
    Chokladkola: Smält chokladen på låg värme i en kastrull, rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Tag av från värmen och rör ner den karamelliserade mjölken. Rör till en len, tryffelliknande smet.
    Fyll marängskålarna med chokladkola och toppa med lättvispad grädde och finhackad daim.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.