Pate sucrée recept

Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter

Tartaletterna består av pate sucree som jag gräddat i en muffinsplåt. Strålande goda och tjusiga jordgubbstarteletter som jag bakade i helgen
Mariabollar

Mariabollar

Pâte à choux200 g mjölk 200 g vatten 180 g smör 8 g salt 200 g vetemjöl 400 g ägg 40 g kakao. Pâte sucree (mördeg)170 g vetemjöl 200 g rörsocker 160 g smör 28 g kakao 3 g salt
Sött och somrigt

Sött och somrigt

Prövade att laga det perfekta tårtbottnet (pâte sucrée = mördeg) och funderade på vad jag sedan skulle fylla tårtan med

Pâte brisée sucrée – söt pajdeg

Det här är den klassiska franska pajdegen i den tappning jag efter idoga experiment i mitt kök kommit fram till ger den bästa och godaste pajdegen till en hel del efterrättspajer
Caramel nut tart

Caramel nut tart

Patesucrée. 100 gr smör. 8 msk ljust muscovadosocker. 2 msk socker. 6 msk honung. 2 msk grädde. 300 gr blandade nötter

Pate sucrée

6 dl mjöl. 3 msk socker. 225 gr smör, kallt och skuret i små bitar. 2 stora äggulor. 4 msk iskallt vatten. Blanda mjöl och socker i en matberedare (fungerar utmärkt med Kitchen Aid och flatblandaren)

Lingon- och kolapaj

Välj mellan följande pajdegar – den första en klassisk pâte brisée sucrée, d. Söt pajdeg (pâte brisée sucrée)