Ingen assistent eller matberedare för då blir det mera känsla av en pate i munnen. Jag får aldrig massa med fet i stekpannan, utan en liten klick smör när jag börjar och sedan behövs inget mera fett i stekpannan
Smält smör, låt svalna. Blanda smör, potatismjöl, salt, peppar, senapspulver och vitvinsvinäger. Blanda hälften av smeten med dill, lägg i botten av en avlång smörad brödform
Bryn smör och olivolja lätt, tillsätt lök och tomater. Smörj en liten form ordentligt med smör. Grönsakspaté 3 dl Broccoli i bitar, stam eller blomma 2 Ekologiska Ägg ½ dl Grädde 2 msk hackade Örter Riven Muskot Havssalt och nymald Vitpeppar Tomatlager 10 stora Plommoncocktailtomater 1 Schalottenlök 1 Vitlöksklyfta 1 msk Smör 1 msk kallpressad Olivolja 1 Ekologiskt Ägg Havssalt Cayennepeppar Några droppar Worcestersås Skär broccolin i mindre bitar och koka riktigt mjuk i saltat vatten. 1 msk Smör
Smörj formen med smält smör. 1 msk smör. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt, vitpeppar, kajennpeppar, potatismjöl och ägg
Koka upp i en kastrull på spisen, vatten med smör, olja, salt och socker. När smöret har smält och det börjar koka, ta bort från spisen och vispa in all mjöl med en elektrisk visp
Häll hälften av laxsmeten i den avlånga smörjda brödformen. Ta fram en avlång brödform som rymmer 1,5 liter som du senare ska grädda patén i och smörj den med smör
Pâte à choux2 dl vatten 1 msk strösocker 75 g smör 120 g vetemjöl 3 ägg salt. Pâte à choux2 dl vatten 1 msk strösocker 75 g smör 120 g vetemjöl 3 ägg salt
Arbeta ihop smör och florsocker till en homogen deg med en stor träsked. 100 g rumsvarmt osaltat smör. Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om det är en varmluftsugn)