Pastadeg. Rör ner tomatpuré, kalvfond och vitt vin och låt alltsammans puttra i ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan kokat bort. 1 dl torrt vitt vin
Den gamla vanliga pastadegen. Sålunda stoppades en bogbladsstek utan svål in i ugnen i lördags förmiddag, tillsammans med finhackad schalottenlök, riven vitlök och ett par deciliter rödvin
Hur svårt ska det vara att platta ut en pastadeg och paketera det i rektangulära former. Tjejmiddagen i tisdags slutade som många gånger förr, alldeles för sent och det där glaset rött vi möjligtvis skulle avnjuta… blev 3 flaskor vin
Jag ska försöka ta mig tid att införskaffa en, inte bara för att man skulle tjäna så mycket tid, utan dessutom därför att det är så svårt att kavla pastadegen så tunn som en pasta maskin så lätt kan göra
HÄR hittar ni receptet på pastadegen. Pappardelle med tomatsås, vitt vin, musslor & stora räkor. Häll på passerade tomater och vin och låt småputtra ca
Blanda och knåda ihop pastadegen. Dela upp arbetet på flera dagar eller se till att ha gott om tid t ex på helgen annars riskerar du att stupa på målsnöret och helt utmattad tvingas släpa dig iväg och köpa nöd-snabbmat, medan lasagnen bara är halvklar
-D Jag ställde mig och snodde ihop en pastadeg, gjorde cappellini (tunn spagetti), rörde ihop en gudomlig tomatsås och marinerade kungsräkor i vitlök som jag sedan stekte till perfektion