Pastadeg vin recept

Delizie på egen pastadeg

Delizie på egen pastadeg

Hur man gör en bra pastadeg är nog i första hand mannen specialitet hemma hos oss. Hur man gör pastadegen hittar du i ett tidigare inlägg
Hemlagad ravioli

Hemlagad ravioli

Pastadeg. Rör ner tomatpuré, kalvfond och vitt vin och låt alltsammans puttra i ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan kokat bort. 1 dl torrt vitt vin
Glutenfri lasagne och himlans fiffiga linsplattor

Glutenfri lasagne och himlans fiffiga linsplattor

Hur svårt ska det vara att platta ut en pastadeg och paketera det i rektangulära former. Tjejmiddagen i tisdags slutade som många gånger förr, alldeles för sent och det där glaset rött vi möjligtvis skulle avnjuta… blev 3 flaskor vin
Hemlagad ravioli

Hemlagad ravioli

  Gör gärna pastadegen med durumvete. torrt vitt vin. Pastadegen görs på vanligt vetemjöl och det proteinrika italienska durumvetet
Hemgjord ravioli med spenat, pecorino & ricotta

Hemgjord ravioli med spenat, pecorino & ricotta

Jag ska försöka ta mig tid att införskaffa en, inte bara för att man skulle tjäna så mycket tid, utan dessutom därför att det är så svårt att kavla pastadegen så tunn som en pasta maskin så lätt kan göra
Ravioli med svampfyllning

Ravioli med svampfyllning

Igår gjorde Fredrik pastadeg och senare gjorde jag ravioli med svampfyllning till oss. Tillsätt vinet och smaka av med svartpeppar och salt
Lasagne på högrev med hemgjord pasta

Lasagne på högrev med hemgjord pasta

Blanda och knåda ihop pastadegen. Dela upp arbetet på flera dagar eller se till att ha gott om tid t ex på helgen annars riskerar du att stupa på målsnöret och helt utmattad tvingas släpa dig iväg och köpa nöd-snabbmat, medan lasagnen bara är halvklar
Cappellini i tomatsås med marinerade kungsräkor

Cappellini i tomatsås med marinerade kungsräkor

-D Jag ställde mig och snodde ihop en pastadeg, gjorde cappellini (tunn spagetti), rörde ihop en gudomlig tomatsås och marinerade kungsräkor i vitlök som jag sedan stekte till perfektion
Gäddravioli med ärtpuré

Gäddravioli med ärtpuré

Kavla ut pastadegen så tunt du orkar. 500 gram ärtor 1 klick smör 50 ml vitt vin Salt Tina ärtorna, blanda i smöret och vinet. 50 ml vitt vin