Pastadeg. Skär parmaskinkan i småbitar. Servera dem med lite olivolja ringlad över, nymald svartpeppar, färsk basilika, färsk rosmarin samt riven färsk parmesan
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Och i ärlighetens namn tog vi ibland en italiensk frukost med en kopp alldeles otroligt god cappuccino och antingen en vaniljfylld croissant eller min favorit Pasta di Mandorle som är en underbar liten syditaliensk mandelkaka innan vi fortsatte med vår italienska dag
Lite god korv och skinka, oliver och små körsbärstomater. Tillsätt då 1 lagerblad, timjan, bladpersilja, en kvist rosmarin, finskuren morot och selleri, aubergine skuren i kuber, finhackad vitlök, körsbärstomater på burk och skalade smålökar. (Rivet skal av en citron blandas med 2 pressade vitlöksklyftor och 1 dl hackad bladpersilja) Till denna gryta blir det givetvis pasta med nyriven Parmesan