Servera med nykokt pasta. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Pasta blir det emellanåt här hemma, i synnerhet när lilla I är på besök. Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
den här supergoda krämiga pastanmed färskost och broccoli som hamnar på middagsbordet här hemma. Här kommer ett kanonrecept på en snabblagad vegetarisk vardagsrätt som jag rörde ihop häromdagen
Servera pastanmed kyckling och smulad ädelost. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg ner broccoli när det återstår ca 2 minuter av koktiden. 300 g broccolibuketter
Tillsammans blir det en överraskande pastarättmed hög smak – och olika konsistens. Pasta. Broccolin är kokad och wokad – och av de småtrista broccolistjälkarna har det blivit en smakrik ”sås” med olivolja, salt, svartpeppar och lite kokspad