1/2 dl hackad timjan. 1/2 dl hackad timjan. Efter en lång och hektisk dag med ett 30-tal besökare på vår sopplunch idag var det skönt att komma hem till lite rester
Servera biffarna täckta med lök och skysås, din favoritpotatis (jag förkokade och sedan helstekte småpotäter i timjan) och rårörda lingon och gröna ärtor vid sidan av
Pannbiff. Servera pannbiff, lökskyn och pressgurkan med kokt potatis och någon form av lingon. Häll på ölen och timjan, låt ölen koka in i löken, häll på fond och låt koka ihop 10-15min. 5 timjan
Blanda samman ströbröd, vatten, ägg, salt, peppar, timjan och dijonsenap i en bunke och låt stå och svälla ca 3 min. Tillsätt gräddmjölk, creme fraiche, vatten, soja, senap och timjan i stekpannan och låt såsen koka in lite i biffarna, ca 3-4 min. 1 tsk Timjan - torkad. 1 krm Timjan - torkad
Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiff med lök och fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som veganskt och i det nya post-Formbar färs Sverige
Blanda pressad vitlök och ägg med köttfärs, klippt timjan, solrosfrön, skånsk senap och kryddor. Forma till pannbiffar och stek dem på båda sidor så de får yta
Hacka rödlöken och fräs den mjuk, men inte brynt, i oljan tillsammans med timjan. Dela färsen i 8 lika stora bitar och forma hastigt pannbiffar av dem, salta och peppra. 1 kvist timjan. 800 g nötfärs, gärna på högrev 2 msk olivolja 2 msk smör 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 rotselleri, stor 3 palsternackor 3 morötter 1 tärning grönsaksbuljong 1 dl crème fraîche 25 g smör 2 dl frysta lingon, tinade 2 msk olivolja 1 rödlök 1 tumme ingefära 2 msk honung 1 kvist timjan
Pannbiff, en riktig husmansklassiker. Jag lagar ofta och gärna pannbiff då det är en rätt som går att variera i det oändliga genom att servera med olika tillbehör var gång
Tillsätt ägg, grädde, dijonsenap, timjan, salt, svartpeppar och lök. Pannbiff. timjan, färsk. Fördela pannbiff och palsternackspuré på tallrikar och strö kantarellerna runt
salt, peppar, timjan. Hamburgare utan bröd, eller pannbiffar på nötfärs som kryddas med örter och paprika och steks eller grillas serveras här med goda tillbehör i form av ugnsrostade rosmarinkryddade potatishalvor, ugnsrostade rödbetsklyftor, rostad blomkål samt en fikonchutney