4 4 ägg Buljong 2 msk riven ingefära 2 msk sesamfrö 1 msk olja 1 tsk röd currypasta 2 vitlöksklyftor 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 4 port ramennudlar Topping 250 g pakchoi 125 g salladslök 380 g silkestofu Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Bön-och Linspasta olika sort 5
4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pakchoi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Skala och skiva morötterna, tärna paprikan och dela upp pakchoi i kvartar. Häll kokosmjölk, vatten, fisksås, tamari, honung, gochujang, limezest, chili, citrongräs och korianderstjälkar i pannan och rör runt
Skölj och skär pakchoi och paprika grovt. Häll kokosmjölken i grytan och koka upp. Tillsätt alla grönsaker utom pakchoi och koka i ca 3 min. Lägg till sist i den stekta kycklingen och pakchoi och koka i 2 min. 5 dl kokosmjölk. 1 st pakchoi